Legyen nemek közötti egyenlőség? EP-válasz: igen, Fidesz-válasz: nem

Három javaslatot is elfogadott nemrég az EP, mely a nemek közötti egyenlőségről szól – számol be Cseh Katalin EP-képviselő. Mindhárom előterjesztést nagy többséggel fogadták el. 
Üröm az örömben, hogy Orbán Viktor pártja (a Fidesz) ezúttal is külön utakon jár. Szemmel láthatóan tartózkodik, ha a férfi és a női egyenjogúságról esik szó. Így tette ezt most is, mert 3-ból két javaslatot nem szavazott meg.

Az egyik elfogadott indítvány arról szól, hogy a tagállamok a nemzeti helyreállítási terveikbe építsenek be olyan fejezetet, ami a nemek közötti egyenlőség javítását szolgálja. Foglalkoznunk kell azzal a problémával, hogy a koronavírus-válság alatt megnövekedett a nők elleni bántalmazások száma!

– Cseh Katalin

Ennél tartózkodott a Fidesz.

Aggasztónak találjuk a munkahelyi erőszakot és zaklatást, ezért kötelezően alkalmazandó intézkedéseket várunk ezen a téren. Célul tűztük ki azt is, hogy a nemek közötti bérszakadék megszüntetésért is sokkal többet kell tennünk.

Ezt is elutasították a Fidesz EP képviselői. Mondjuk itt volt valami szervezési probléma, mert egy fideszes tartózkodott.

Felszólítottuk a tagállamokat, hogy az iskolai projektekkel és munkakörökkel kapcsolatos nemi sztereotípiák ellen szervezzenek tudatosságnövelő kampányokat.

Ezt meglepő módon elfogadta a Fidesz is!

Mondjuk ez utóbbi pontnál lehet, hogy ismét Novák Kataliné lenne a főszerep, aki egy bravúros videóban elmeséli a nőknek, hogy sztereotípiák csak a kedves olvasó fejében léteznek. 
Emlékezzünk legutóbbi sikeresen botrányos kampányára:

Novák butaságait félretéve álljon itt Cseh Katalin Facebook-oldaláról a záró gondolat, mert az legalább előre mutat:

Konkrét és határozott intézkedésekkel kell előmozdítanunk a nők és a férfiak közötti egyenlőséget, hogy egy élhetőbb és biztonságosabb világot teremtsünk a nőknek.