Össztűz alatt Varga Judit

Donald Trump volt amerikai elnök botrányos leköszönése -mely során kitiltották a közösségi médiából- hazánkban is fordulópontokhoz vezetett. Azóta Varga Judit igazságügyi miniszter is zászlajára tűzött egy ilyen pontot, ami az “árnyék tiltás” vagy “shadowban” témakört feszegeti (amikor pl a Facebook szándékosan kevesebbszer jeleníti meg az oldalad, mert feltételezhetően hazugságokat terjesztesz). Vargánál gyakran felmerül az online szólásszabadság fogalma és az, hogy kis hazánk miképp kíván -most épp a big-tech cégekkel- szélmalomharcot vívni és szankcionálni azok cenzúráját.

Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.

– Írja Facebook-oldalán.

Nos a “törvényes, átlátható, ellenőrizhető működést” a Fidesztől is elvárjuk… de, ami 10 éve nem megy, az ezután se fog menni, úgyhogy hagyjuk.

“Shadowban” ellenére a miniszter-asszonynak most sikerült alaposan reflektorfénybe kerülni, legalábbis a Facebookon!

200 milliós ingatlanra elég volt 8 millió forint önrész, a maradék 192 milliót megkapták hitelben. Ezeken a szélhámosokon kívül ki kap még Magyarországon ilyen hitelt?? A pofátlanság netovábbja, tényleg.

Szabó Tímea/Facebook

Szél Bernadett sem téved, amikor megállapítja, hogy az Igazságügyi Minisztérium sem az ország ügyeivel foglalkozik, hanem démonokat gyárt. Ezeket aztán évekig üldözheti eredmény nélkül. Van egy bizonyos réteg, aki szeret ilyen üres jelmondatokat hallani:

  • “Háborúban állunk!”
  • “Megvédjük a jogainkat!”
  • “Kiállunk a kizsákmányolók ellen!”

Ha már ennyire érzékeny a véleményszabadságra, a törvényes és átlátható működésre, a tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetőségére, akkor miért nem zavarja a közmédia esetében a kormánykritikus vélemények cenzúrája, a nyílt kormánypropaganda terjesztése, az ellenzéki politikusok “elérésének korlátozása” és az egész propagandagépezet elszámoltathatatlansága?

– Költői kérdés Szél Bernadett Facebook-oldaláról.

Ne ragadjunk le Szél posztjánál, mert megérne egy külön cikket. Inkább olvassátok magatok!

https://www.facebook.com/szelbernadett/posts/3574113186034931

A DK is bírálja Varga Juditot. MTI közleményükben nehezményezik, hogy fideszes milliárdosokat is segítünk családtámogatás címszó alatt. Itt arra utalnak, hogy a miniszter-asszony 2017-ben felvette a CSOK-támogatást a balatoni nyaralójára, melyet a Szép Házak magazin 2019-ben be is mutatott:

https://www.szephazak.hu/szep-hazak-magazin/20191/86/index.php?magazin_id=86

Miután pár éve 10 milliós CSOK-támogatásból újította fel balatoni nyaralóját Varga Judit igazságügyi miniszter, most 200 millió forintért vett meg egyből 4 budai ingatlant is. Az igazságügyi miniszter. Mindössze 8 millió forintos önrészre kapott 192 millió forint hitelt.

Barkóczi Balázs (DK)/MTI, OS

Donáth Anna EP képviselő lemondásra szólítja fel Varga Juditot, amiért a miniszter-asszony “kijátszotta Magyarország törvényeit”.

Miközben igazságügyi miniszterként a jogszabályok őrének kéne lennie, Varga Judit azzal van elfoglalva, hogy miként játssza ki saját kormányának törvényeit, hogy jogosult maradjon a nyaralójára felvett CSOK-ra, és szerezzen mellé még egy 200 millió forintos társasházat.

Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania! Egy CSOK-kal csaló miniszter nem képviselheti tovább hazánkat az Európai Unióban, és nem vehet részt többet a magyar törvények megalkotásában, amiket pénzért kijátszott.

Donáth Anna/Facebook

Remélhetőleg az igazságügyi miniszter-asszony most már kellőképpen mentes a közösségi média elnyomó cenzúrájától és megfelelő figyelmet kapott!

Fotó: Wikipédia