Donáth Anna rendesen berágott Varga Juditra

Január 27-én kezdődött. Felröppent a hír, hogy Varga Judit milyen körülmények között igényelte a CSOK-ot balatoni ingatlanjára, majd hogyan vett fel 8 milliós önerőre 192 milliós bankhitelt. Erről a furcsaságról egyszer már beszéltünk, de akkor még én sem sejtettem, hogy Donáth Annában ez ilyen mély sebeket ejtett:

27-e óta minden nap felhozza az ügyet Facebook-oldalán!

Ilyen kitartást még nem tapasztaltam a “Facebook tengerén”.

A momentumos politikus így ír első posztjában (részlet):

Úgy tűnik, a fideszes elitnek mindent szabad: nem elég, hogy törvényesítették a közpénzek ellopását, hogy folyamatosan saját magukra írják a szabályokat, mindig belefér egy kis plusz ügyeskedés, ha le lehet hajolni még néhány millió forint állami támogatásért.

– Donáth Anna/Facebook

Persze itt nem áll meg a dolog. 28-án már Varga lemondását követeli. Mint írja:

Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania! Egy CSOK-kal csaló miniszter nem képviselheti tovább hazánkat az Európai Unióban, és nem vehet részt többet a magyar törvények megalkotásában, amiket pénzért kijátszott.

– Donáth Anna/Facebook

Január 29-én Donáth már azt a 444 cikket teszi közzé, melyben már megjelenik az igazságügyi miniszter-asszony magyarázkodása (a szokásos álhírezéssel).
A momentumos EP képviselő így kommentálja:

A CSOK-kal csaló igazságügyi miniszter a jogállamisági mechanizmusról folytatott vitákon többször is azzal érvelt, hogy nem lehet tudni, mi is az a jogállam, mert szerinte nincs annak egyértelmű meghatározása. Azt már látjuk, hogy Varga Judit miért mondta ezt: ő valóban nem tudja, hiszen egy demokratikus jogállamban egy ilyen botrány után minden tisztességes politikus lemondana. Ő inkább az álszent moralizálást választja.

– Donáth Anna/Facebook

Minden bizonnyal itt szakad el a cérna Donáth Annánál, mert ezen a napon még egy posztot közzétett az ügyben:

(…) Brüsszeli karrierje végén a miniszter nyilvánvalóan tudta, hogy nem Balatonhenyén fogják folytatni az életüket, mégis úgy igényelt CSOK-ot, mintha ez egy valós lehetőség lenne – jogászként pedig tudnia kellett, hogy ezzel valójában a szabályokat játssza ki, és a nyaralóként használt házát újíttatja fel.

Ráadásul ha egy miniszter kijátssza a szabályokat, azzal valójában azt üzeni az állampolgároknak: a hétköznapi emberek fölött áll, neki mindent lehet. (…)

Persze a jachtozó-helikopterező miniszterek országában már talán meg sem lepődünk egy néhány százezres, néhány milliós trükközésen. Mégis úgy érzem, hogy az ilyen kis, amúgy “lepapírozott” szabálykijátszásokon keresztül nyilvánul meg igazán a magyar kormány erkölcsi csődje. (…)

– Donáth Anna/Facebook

Ezzel még nincs vége a hadjárat folytatódik…

Fotó: Flickr
A képen akár a dühös Donáth Annát is láthatnánk, de olyat nem találtam, így álljon ez itt helyette. (Fotó: Flickr)

Még azon a napon este újabb bejelentkezés Donáth Annától a Klubrádióban adott interjúja apropójából:

Varga Judit ügye joggal zavarja az emberek igazságérzetét: míg sokan kénytelenek egyik napról a másikra élni, az igazságügyi miniszter ahelyett, hogy példát mutatna, a kiskapukat keresi, és így vesz fel plusztámogatást a nyaralójára.

– Donáth Anna/Facebook

Akinek ez nem volna elég, az kap a végére egy plusz, igazán ecetesen-édes-savanyú-pikáns tőrszúrást egyenesen Donáth Anna -szerintem mérgezett- tollából (alig pár órája tette közzé):

Hát nem szeretnék Donáth Anna ellensége lenni!

Kiemelt fotó: Flickr

Donáth első Fecebook-bejegyzése alább látható, a többit nem ágyazom be, mert leszárad a kezem: