Az összefogás csak akkor működik, ha Orbánt kell szidni?

Összefogunk, ha Orbánról kell mémeket felrakni a “fészre”. Összefogunk, ha kommenteljük, lájkoljuk, kiröhögjük. Ha viszont a mi belügyeinkről van szó, egymásnak esünk. A Narancsivékről innen, a trollokon túl megtörtént, hogy…

A minap megjelent az ominózus hír, miszerint népszerűségi versenyben vezet az összefogás. A reagálók többsége örömmel fogadta és természetesen akadtak szkeptikusok is. Az viszont már szemet szúró, hogy mekkora embertömeg rombolja az ellenzéki összefogást “belülről”! Idézőjelbe raktam a szót, mert nem tudni, hogy ők kint vannak vagy bent.

Akik most, 1 évvel a választások előtt akarnak új néppártot alapítani – pontosabban csak töprengenek róla -, azok hol állnak?

Akik arra buzdítják az embereket, hogy ne menjenek el szavazni, mert “ez mind egykutya”, hol állnak?

Fizikailag “belül” vannak, mert részesei minden ellenzéki, összefogáspári Facebook-csoportnak. Tevékenységükkel zilálják a közös irányt, melynek hatása a következő: a bizonytalanokat lebeszélik, a biztosakat megingatják. Mindemellett elterelik a fókuszt valami hasztalan irányba.

Emlékeztetem őket -és magunkat-, hogy 10 év volt valami újat, tökjót kreálni: egy új néppártot alapítani, civil szervezetet vagy hadsereget építeni arra, hogy a jelenlegi rendszert leváltsuk. Ez nem történt meg! Így el kell fogadni, amiből jelenleg tudunk építkezni akkor is, ha általában könnyebb a kritizálás, mint az elfogadás!

Minden esetre, ha betartják Márki-Zay szavait, úgy tisztességesen játszanak:

Bárki, aki úgy érzi, hogy ő ellenzéki, küzdeni akar a diktatúra és a korrupció ellen, az induljon el az előválasztáson, nyerje meg a körzetét és akkor ő lehet a közös ellenzéki jelölt abban a körzetben! De semmi képen, semmi szín alatt 2022-ben már ellenzéki ember nem indulhat ezen a választáson, csak közös ellenzéki jelöltként!

– Márki-Zay Péter, MMM elnök

Az idézet forrása: MZP/Facebook (26perc, 10mp)

Fotó: Flickr/Karli Iskakova