Most Kunhalmival kezdett ki a keresztény-konzervatív szexizmus Budai Gyula száján keresztül

Tudjuk, hogy a “sármos” Fidesznek a nőkről alkotott képe eléggé meglepő tud lenni. Itt egy újabb epizód.
Ha most fellapoznánk (de ne tegyük) Budai Gyula keresztény-konzervatív politikus Facebook-oldalát, azt látnánk, hogy igen pörgős élete van: a TV2 szereplés után repülőre száll Párizsba, majd visszatér, beszél a PestiTV-n, majd átmegy a HírTV-be, ölelkezik Bayer Zsolttal és leforgatják a legújabb Bayer-Show-t.

Ebből már rögtön érezhető, hogy nem mindennapi figurával van dolga az embernek: néhány nap leforgása alatt megfordul az összes radikalizálódott (ebből kettő hírhedt) jobboldali televízióban és bizonyára nagyon okosakat mond. Feltehetően legalább olyan okosakat, mint amit kiposztolt nem rég az oldalára:

Ágnes hogy lehetsz ilyen “buta liba” (…) Kunhalmi “elvtársnő”! Ez az eljárási rend és ha nem tudod, kérdezz mielőtt nyilatkozol és nekiállsz hazudozni!

– Budai Gyula keresztény-konzervatív diplomás (ELTE) képviselő

Nos talán az ilyen sötét kocsmai (illiberális?) retorika miatt tart ott az ország, hogy ennyire megosztott. Keresztény-konzervatív “vezetőink” – ha szabad ezt a szót használni – a lehető legrosszabb példával járnak elő, ami a magyarság egyesítésének eszméjét illeti. Olybá tűnik, hogy itt a szétverés a cél, nem az egyesítés.

Kunhalmi válasza azért még őrzi a hajdani illemet, és európai módon válaszolt:

Budai Gyula, aki fideszes társaihoz hasonlóan folyamatosan, személyükben megsértve támad ellenzéki politikusokat, magához képest most egészen toleránsnak mutatkozott, amikor „csak” a primitív, szexista buta liba kifejezést használta

– Kunhalmi Ágnes, MSZP (egy európai ember).

Aztán jött Vadai Ágnes és a “Women Power” erejével beküldött egy gyomros-posztot a keresztény-konzervatív képviselő úrnak:

Women Power az van, Budai Gyula Power az nincsen! 😄Budai Gyula az ellenzéket folyton sértegető szánalmas Fidesz figura. Most éppen Kunhalmi Ági volt terítéken nála. Nyilván azért választotta a “politizálásnak” ezt a primitív módját, mert 10 év Fidesz kormányzás alatt sem volt képes politikai tényezővé válni. Most is csak azért említem meg, mert versenytársa akadt mások sértegetése terén Kocsis Máté személyében!

– Vadai Ágnes, DK (a Women Power elnöke)

Öröm látni, hogy az összefogás működik, mert az apa férfi, az anya nő, a “women” meg “power“!

Fotó: Vadai Ágnes Facebook-oldala
Ihlet: Telex/Dull Szabolcs