Orbán vejétől is védi Cseh Katalin az EU-s forrásokat

Te is adófizető vagy? Igen? Akkor tavaly Te és az Európai Unió 27 millió forinttal, támogattátok Tiborcz István – Orbán Viktor veje – mezőgazdasági tevékenységét. Tiborcz egyébként egy elegáns budai kerületben élő őstermelő, aki már megnyert egy másik, 215 milliós vissza nem térítendő uniós támogatást is.

Cseh Katalin bejegyzésében kiemeli, hogy az európai OLAF hálóján egyszer már fennakadt Tiborcz egyik cége, az Elios Zrt. Ennek során a magyar hatóságok kaptak egy javaslatot, hogy vizsgálják ki az -Orbán vejével összekapcsolható- esetleges visszaéléseket. A valóságban nem történt semmi idehaza (2016).

Az ügy kapcsán most újabb fordulat következhet be

Az EP korrupcióellenes munkacsoportjának tagjainak nevében levelet is küldtem már Johannes Hahnnak, az Európai Bizottság költségvetésért és igazgatásért felelős biztosának, amiben felszólítottam, hogy haladéktalanul vizsgálják felül az EDES feketelistáját, vagyis azt, kik kaphatnak uniós támogatásokat.

– írja Cseh Katalin, EP képviselő

Cseh a posztjában emlékeztet a kezdetekre:

Minket azért küldtetek az Európai Parlamentbe, hogy megvédjük az uniós támogatásokat a korrupciótól (…) megvédjük az EU-s forrásokat!

(Az uniós pénzek kreatív felhasználásáról már írtunk.)

Fotó és forrás: Cseh Katalin Facebook-oldala: