Orbánék már a Költségvetési Bizottság működését is akadályozzák

Ismét megkísérelt ellehetetleníteni egy többpárti egyeztetést Orbánék kormánya azzal, hogy a Költségvetési Bizottság ülésén nem jelent meg. Az önkormányzatok működéséről, a járvány miatt megnövekedett terhekről kellett volna beszélni.

Az ülést végül eredményesen megtartották, mert számos polgármester eljött, így -egymás között- sikerült érdemben felkészülni a tavaszi időszakra.

Sajnálatos módon a járványügyi védekezések által felmerülő önkormányzati többletfeladatok költségvetési támogatásáról szóló törvényjavaslatról nem lehetett döntést hozni egész egyszerűen azért, mert Fidesz távol maradt -holott ez kötelezettsége a bizottságnak

– tájékoztat Varju László, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke.

A sajtótájékoztatón Bősz Anett hangsúlyozta, hogy a járványkezelés sikeressége nagyban függ az önkormányzatok és a nemzeti kormányok együttműködésétől. Érvelése szerint az önkormányzatokra támaszkodva jelentősen növelhető a hatékonyság, hisz a helyi képviseletek jobban ismerik az emberek mindennapi problémáit, a lokális adottságokat, lehetőségeket, mint a központi irányítás.

Hangsúlyozta az egyéni képviselők fontosságát is, akik hatékonyan képviselhetik a lakosságot olyan helyzetben pl.:

(…) Hogy itt van egy nagymama, aki kiesett az ellátásból!

– Bősz Anett

A lakosságról van szó, az önkormányzatok költségvetéséről van szó, rólunk van szó!

A Fidesz kiadott egy MTI közleményt, melynek utolsó sora ez:

A baloldal válságkezelő tanácsaiból nem kérünk.

– MTI/Fidesz-frakció

Ugyanúgy magyar szavazta meg az MSZP-t, DK-t, Momentumot, Jobbikot, Párbeszédet, LMP-t és a független képviselőket. Ezért dolgozhatnak ők az Országházban. Az a kormány, amelyik nem hajlandó velük egy asztalhoz leülni, nem képviselői a teljes magyarságnak, azok jelentős részét figyelmen kívül hagyja!

Bősz Anett végül kimondja:

Nincs olyan kormány, aki választhat polgár és polgár közt és nincs olyan kormánypárt, amely azt mondhatja, hogy van baráti, meg nem baráti polgára annak az országnak, amit vezet.

Nem ez az első eset, hogy Orbánék kisajátítják maguknak a döntéshozatalt.

Forrás: