Márki-Zay állta a kihívást, “most a Fidesz a soros”!

“Adom az adóm – vállalkozók a városért” címmel intézett felszólítást Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester a városa vállalkozóihoz Facebook-oldalán. Ebből egy részlet:

Amennyiben az Ön vállalkozásának pénzügyi helyzete is lehetővé teszi, KÉREM NE ÉLJEN A 2021. ÉVI ADÓELŐLEG CSÖKKENTÉSÉVEL, segítve ezzel az önkormányzat feladatellátását. Ha így dönt, akkor Önnek NINCS TOVÁBBI TEENDŐJE, HISZEN ERRE VONATKOZÓ NYILATKOZAT HIÁNYÁBAN ADÓJÁVAL VÁLTOZATLANUL SEGÍT A VÁROS MŰKÖDTETÉSÉBEN

– Márki-Zay Facebook.

Más városokhoz hasonlóan Hódmezővásárhely is meg van szorulva az iparűzési adó csökkentésétől. Többek között ezért szólította fel a váráshelyi polgármester a városi vállalkozásokat. A helyzetet rontja, hogy a 2012-14-es időszakban a jogosulatlanul felhasznált állami támogatások visszafizetési kötelezettsége is terheli a kasszát, így összességében 1,4 milliárd Ft-tal kevesebb jut a városi közszolgáltatásokra.

Örömteli hír, hogy az elmúlt időszakban több vállalkozó is megkereste az Önkormányzatunkat, hogy vállalkozásukat kevésbé érintette a válság, így adójukkal továbbra is segítenék a városunk működését

– írja a polgármester.

Természetesen a helyi Fidesz is reagált a tőle megszokott módon.

Ha a vállalkozóktól, a vásárhelyi munkáltatóktól azt kéri, hogy egy számukra elengedett adót mégis fizessenek be, akkor fizesse be Ön is azt az adót, amit saját magának elengedett! Kíváncsian várjuk, hogy Márki-Zay Péter befizeti-e a 430 ezer forintot! Járjon előttünk, Polgármester úr!

– A vásárhelyi Fidesz a csütörtöki közleménye.

Márki-Zay elfogadta a kihívást és a mai napon befizetett 300 ezer forintot Vásárhelynek.

Zárásként álljanak Márki-Zay Péter szavai. Kíváncsian várjuk a fideszes fejleményeket, melyikük fogja átvenni a stafétát, hogy befizessen a közösbe!


Hölgyeim és uraim! Tisztelt fidesz-vezetők! Ha már Önök rajtam kérik számon a város támogatását, hajlandó vagyok jó példával elöljárni, ahogy 3 éve folyamatosan. Tessék követni!

– Tessék befizetni fejenként 300 ezer forintot a város kasszájába, ebből Önöknek is újítjuk az utakat és kerékpárutakat, Önöknek is javítjuk a közvilágítást, Önöknek is fejlesztjük a szelektív hulladékgyűjtést és a szociális szolgáltatásokat.

– Tessék betartani az ígéreteiket és felújítani a város valamennyi templomát, megépíteni a kertvárosi templomot, eltörölni a sírmegváltási díjat, idehozni egy 1500 fős foglalkoztatót, és kifizetni a K-Art károsultakat! Én betartottam ígéreteimet.

– Tessék nyilvánosan elszámolni a kampányaik költségvetésével az utolsó fillérig, bevételeikkel és kiadásaikkal is! Én már megtettem.

– Tessék nyilvánosságra hozni családtagjaik vagyonnyilatkozatát is. Én már megtettem.

SZÍVESEN JÁROK ÖNÖK ELŐTT – KÖVESSÉK PÉLDÁMAT!


Forrás és fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala