Elstartolt az Otthon Budapesten nevű fejlesztési program – Boldog Karácsonyt!

Elstartolt az Otthon Budapesten nevű fejlesztési program és ezzel új szakaszába lépett Karácsony Gergely 2019-ben megkezdett reformja. “A várospolitika már régen nem a presztízsberuházásokról szól, hanem az emberekről” – írja a főpolgármester.

Tegnap közzétett Facebook-bejegyzésében ismertette a 2027-ig tartó fővárosi integrált településfejlesztési stratégia (ITS) sarokpontjait.

  • esélyteremtő Budapest
  • zöld Budapest
  • nyitott Budapest

Ezen a három lábon áll a program, amely felpörgeti az önkormányzati bérlakások kiadását, fejleszti a zöldfelületeket, alternatív utazási lehetőségekkel csökkenti a környezetszennyezést és még sorolhatnánk. Mindezt természetesen a budapestiek bevonásával kívánja véghez vinni, ahogy ez a Tabáni szabadidőpark esetében már sikeres volt.

A negyedik láb természetesen a pénz. A projekt egészét az uniós költségvetési ciklushoz kell igazítani – szögezi le Karácsony. A főpolgármester számít az uniós újjáépítési csomagra és annak szakmai alapon történő elosztására, bár ez jelenleg ingoványos terület:

A Magyarországnak megítélt 5472 milliárd forintos támogatásról sem indított még széleskörű egyeztetést a kormány, pedig ez alapfeltétele a rendelkezésre álló keret lehívásának

– Karácsony Gergely Facebook-oldala

Ebben a kérdésben némi fény látszik az alagút végén Varsó és Budapest közvetlen párbeszédet folytat az Európai Bizottsággal annak érdekében, hogy az uniós pénzek biztosan elérjenek a célzott szektorokhoz, és ne tűnjenek el útközben lengyel vagy magyar gázszerelőknél.

Az Otthon Budapesten fejlesztési programról itt lehet bővebben tájékozódni: https://otthonbudapesten.hu
Forrás és fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala